top of page
  • Εικόνα συγγραφέαInclude School For All

"Παιδιά με και χωρίς αυτισμό προπονούνται μαζί στο Τζούντο" Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Το Ιnclude καταθέτει στην ελληνική και διεθνή κοινότητα μια κοινωνική καινοτομία! Ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εκπαίδευση παιδιών στο φάσμα του αυτισμού με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Το Judo για όλους.

Η εκπαίδευση στις βασικές τεχνικές του Judo ,με την κατάλληλη μεθοδολογία που βασίζεται στις αρχές του καθολικού σχεδιασμού ,προσφέρει ένα μοναδικά αποτελεσματικό και καινοτόμο τρόπο ,να προσεγγίσουμε την παρέμβαση σε περιπτώσεις διαταραχών αυτιστικού φάσματος! Το Judo, είναι ο δρόμος της ευγένειας και της ευελιξίας. Αξιοποιεί δε, με τον καλύτερο τρόπο την αρχή της μέγιστης αποτελεσματικότητας , αρχή που σύμφωνα με τον ιδρυτή του Judo, Jigoro Κano, αποτελεί θεμέλιο του εκπαιδευτικού συστήματος του Judo.

Προσθέτοντας ένα λιθαράκι ,με την υποστήριξη των ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ,καταθέτουμε στην παγκόσμια κοινότητα μια βέλτιστη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πια πρακτική ,που αποτελεί μια πρόταση παρέμβασης με εξαιρετικά αποτελέσματα ,που είναι δημοσιευμένα στο βιβλίο «Μαθαίνω να πέφτω να σηκώνομαι να διεκδικώ» των εκδόσεων ΓΡΑΦΗΜΑ. Σύμφωνα με όσα μας έχει διδάξει ο Δάσκαλος Αυγερινός Μαϊστρέλλης ,το Judo έχει ως στόχο την προσφορά στην κοινωνία. Αυτό κάναμε ,ανοίγοντας ένα μονοπάτι που θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε με συνέπεια. “δεν ξέραμε που θα φτάσουμε όταν το τολμήσαμε. και τώρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων δακρύζουμε από υπερηφάνεια! “

Judo για όλους , ιδιαίτερα κατάλληλο για την ψυχοκοινωνική εξέλιξη παιδιών στο φάσμα του αυτισμού. Είναι σημαντικό να ανοίξει ο χώρος για Judo όπως στις άλλες χώρες, όπου βρίσκεται ενταγμένο στο εκπαιδευτικό σύστημα!


Ξεκίνησαν 13 παιδιά και μέσα σε συνθήκες καραντίνας, εξακολουθούν να εκπαιδεύονται ,με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων .8 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού τα οποία ετοιμάζονται για αγώνες και πάλι με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση .


“Η συμβολή όλων και η συστράτευση τους μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλά Ippon για τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το Include έχει πολλές προτάσεις για την ανάπτυξη του προγράμματος!" Σημειώνει η Δρ Ειδικής Αγωγής Ανδρομάχη Νάνου , Πρόεδρος και Επιστημονικά υπεύθυνη των ερευνητικών προγραμμάτων του Include.

74 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page