top of page
  • Εικόνα συγγραφέαInclude School For All

Include και ΔΙΠΑΕ , μαζί για την συμπερίληψη.

Η συνεργασία του Include με το Εργαστήριο Βιομηχανικών και Εκπαιδευτικών Ενσωματωμένων Συστημάτων, ΙΕΕS, του Τμήματος Πληροφορικής του ΔΙΑΠΑΕ έχει σημαντικά οφέλη για την συμπερίληψη ευάλωτων ομάδων και την ψηφιακή σύγκλιση.

Οι καλές πρακτικές για τη συμπερίληψη παιδιών με ΔΑΦ στην εκπαιδευτική ρομποτική μέσω της στρατηγικής SAS όπως έχουν αναδειχτεί μέσω της έρευνας του Include σε σύμπραξη με το ΙΕΕS συνεχίζεται με σταδιακή εφαρμογή σε δημόσια σχολεία της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας μέσα από το πρόγραμμα Come Robtogether. To πρόγραμμα υλοποιείται με εξοπλισμό που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ 3 του ΥΜΑΘ και την υποστήριξη της Εταιρίας Raycap.



Στην προώθηση των καλών πρακτικών συμβάλλουν η υποψήφια διδάκτωρ CS ΔΙΠΑΕ Ευαγγελία Τσιωμή, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Παντελής Δεληγιάννης , ο ειδικός παιδαγωγός Med, Χρήστος Τσιουρής η κοινωνική εθελόντρια Αρτεμις Μαϊστρέλλη, φοιτήτρια ψυχολογίας με εξειδίκευση στην εκπαιδευτική ρομποτική από το ACT, η μαθήτρια Ελένη Μπεμπή από το 1ο Λύκειο Τριανδρίας. Η επιστημονική ευθύνη της Δρ Ανδρομάχης Νάνου και του επ. καθ. Δημήτρη Καραμπατζάκη.

Με το Include "κανείς δεν μένει πίσω" #inclusion #robotics #kaneisdenmeneipiso #include #inclusiveeducation #inclusiverobotics



16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page