top of page
  • Εικόνα συγγραφέαInclude School For All

Tokei Maru Cap Συμπεριληπτικοί Αγώνες Judo "Αγωνίζομαι Νικώ "


Δύο ημέρες Αγωνιστικού Συμπεριληπτικού Judo στη Μνήμη του Captain Norito του #tokeimaru στο Ιβανώφειο του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, 100 χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Ο Δάσκαλος Sampson Sampson 8th Dan από την Αγγλία, 10 αθλητές του και Judoka από Dojo της Θεσσαλονίκης , του Κιλκίς ,της Αθήνας και μέλη Θεραπευτικών Προγραμμάτων, αγωνίστηκαν συμπεριλαμβάνοντας αθλητές με αναπηρία που πάλεψαν ισότιμα δίνοντας μήνυμα για μια ζωή ,ελεύθερη από ουσίες ,με αγάπη για την ειρήνη και την ισότιμη κοινωνική συμμετοχή για όλους!

H ισότιμη συμμετοχή στους συμπεριληπτικούς αγώνες Judo καταργεί κάθε αποκλεισμό και φέρνει κοντά τους ανθρώπους.



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου που παραβρέθηκε στη συνάντηση ,τίμησε τους νικητές και συζήτησε με την επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος "ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΙΚΩ" Δρ Ανδρομάχη Νάνου και τους γονείς για τη διεύρυνση συνεργασιών με τους συλλόγους γονέων παιδιών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος!

Η κυρία Νοτοπούλου δήλωσε:

"ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΙΚΩ σημαίνει συμπερίληψη! Μαθήματα Judo για όλα τα άτομα!

Η δράση ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΙΚΩ δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε άτομα με διαταραχή αυτιστικού φάσματος . Ταυτόχρονα το Judo αποτελεί γέφυρα στην ζωή και την κοινωνία με απεξαρτημένους που δίνουν την δική τους μάχη ζωής! Όλοι μαζί ασκούνται στο Judo στον Γ.Σ Ηρακλής ! Η εκπαίδευση στο Judo έχει σημαντικά γνωστικά και ψυχοκοινωνικά οφέλη για τα παιδιά!

Συγκινητικά τα λόγια των γονιών και των αθλουμένων για τον κ. Αυγερινό Μαϊστρέλλη και το πάθος του για την ένταξη αλλά και την Άντα . Η δράση έχει την στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για την υποστήριξη της τόσο καινοτόμου πρωτοβουλίας."





Η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης κυρία Θεοδώρα Αυγέρη δήλωσε:

"Πώς να παλεύεις και να βγαίνεις νικητής ακόμη και μέσα από το σκοτάδι των ναρκωτικών. Αυτό διδάσκει ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης , δάσκαλος τζούντο που διδάσκει αλληλεγγύη, ομαδικότητα, σεβασμό στον άλλο και την αξία της ανθρώπινης ζωής. Μέσα από μια πολεμική τέχνη! Για αυτό και βγάζει νικητές όχι μόνο στο ταπί, αλλά και στη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά. Όπως οι δύο μαθητές του που συμμετείχαν στο διεθνές φιλικό τουρνουά τζούντο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μέχρι πριν από δύο χρόνια η Ιθάκη και ο Προμηθέας είχαν ομάδα τζούντο, που τώρα δεν υπάρχει. Θα βάλουμε πλάτη για να ξαναρχίσουν τα μαθήματα. Όλοι μαζί, όπως όταν βγάλαμε την κραυγή για να σωθεί η ΙΘΑΚΗ! Με πιο δυνατή-τότε- αυτή της Γιαγιάς Μαρίας, της ψυχής της Ιθάκης στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς αυτήν η μέρα κατά των ναρκωτικών, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια… Η εγγονή της παρέλαβε την τιμητική πλακέτα στη μνήμη της γιαγιάς που ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά που δίνουν τη μάχη. Και που σίγουρα εκεί πάνω θα είναι μια ζεστή αγκαλιά και για αυτά που δεν τα κατάφεραν…."





Συνέντευξη στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα του συμπεριληπτικού μοντέλου που υλοποιεί το Include μέσα από το άθλημα του judo. "Είναι μεγάλη επιτυχία που όλο και περισσότερα παιδιά αρχίζουν να ασκούνται στο judo. Η εκπαίδευση στο Judo έχει σημαντικά γνωστικά και ψυχοκοινωνικά οφέλη για τα παιδιά, με σημαντικότερα το μετασχηματισμό της νοερής σε κινητική αναπαράσταση, την επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων, την ανάπτυξη της αίσθησης της ασφάλειας και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Η δράση ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΙΚΩ δίνει την ευκαιρία να μετέχουν σε αυτές τις τόσο ουσιαστικές διεργασίες και άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Το πρόγραμμα ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΙΚΩ ολοκληρώνεται με τη σχεδίαση, έκδοση και διάχυση σχετικού ειδικού εκπαιδευτικού υλικού σε δομές και Κέντρα Ημέρας ΑμεΑ καθώς και συλλόγους JUDO σε όλη την Ελλάδα αναφορικά με τις αγωνιστικές διεργασίες όπως υλοποιούνται εδώ και τέσσερα χρόνια στο include!" τονίζει η Δρ Ανδρομάχη Νάνου υπογραμμίζοντας τη στήριξη του Κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για την υποστήριξη της τόσο καινοτόμου πρωτοβουλίας!


Το τουρνουά Tokei Maru Cap στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Η συμμετοχή όλων ήταν καθοριστική .Το Include δρα με ένα κοινό στόχο. Να αμβλύνει τις ανισότητες στην εκπαίδευσης τον αθλητισμό και την κοινωνική συμμετοχή.


Με το Include

17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page