top of page
  • Εικόνα συγγραφέαInclude School For All

Υποστηρίζοντας τους γονείς παιδιών με δυσκολίες συμπεριφοράς, κοινωνικής προσαρμογής & επικοινωνίας

Διαδικτυακή επιμόρφωση υπό την αιγίδα του Include" Σχολείο για Όλους", Ersmus+, ESEC, με εισηγητές τους :

Ανδρομάχη Νάνου PhD Eιδική Παιγαγωγός , Πρόεδρος του Include και επιστημονικά υπεύθυνη

Άλτα Πανέρα, Μ.Α. Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Γεώργιος Δαμασκηνίδης (EdD) Οπτική Σημειολογία


Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης ήταν το εξής: -Σχεδιασμός προγράμματος για την υποστήριξη γονέων: λεκτική μη λεκτική επικοινωνία. Ανδρομάχη Νάνου, Phd & Γιώργιος Δαμασκηνίδης, PhD. -Αποτελεσματική υποστήριξη. Δεξιότητες επικοινωνίας που διευκολύνουν την βοηθητική παρέμβαση. Αλτα Πανέρα, M.A. Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια -Συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες. Αξιολόγηση. Ανδρομάχη Νάνου, Phd και Γιώργος Δαμασκηνίδης, PhD. -Ποιότητα ζωής και δυσκολίες οικογενειών με παιδιά με δυσκολίες προσαρμογής, κοινωνικής συμπεριφοράς και επικοινωνίας.Το βίωμα των γονιών και των αδελφών. Αλτα Πανέρα, M.A. Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια -Ενίσχυση αυτοφροντίδας. Διαχείριση άγχους και αύξηση συναισθηματικής ευεξίας.Αλτα Πανέρα, M.A. Ψυχολόγος



Η ολοκλήρωση του προγράμματος επιμόρφωσης ESEC ERASMUS+ 25/5/20 -3/6 /20 βρήκε όλους όσους συμμετείχαν πιο πλούσιους σε εμπειρία και γνώση. Οι συμμετέχοντες, 37 εκπαιδευτικοί, φοιτητές/τριες, θεραπευτές/τριες, εθελοντές και νοσηλευτές/τριες και γονείς με διπλή ιδιότητα είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε στρατηγικές υποστήριξης γονέων παιδιών με δυσκολίες συμπεριφοράς κοινωνικής προσαρμογής και επικοινωνίας και να μελετήσουν το υλικό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού προγράμματος ESEC ERASMUS+ . H ανατροφοδότηση που λάβαμε είναι ιδιαίτερα θετική. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν θα δημοσιευτούν καθώς καταδεικνύουν τα χαρακτηριστικά ενός αποτελεσματικού και συμμετοχικού προγράμματος επιμόρφωσης. Ενδεικτικά μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές από τις απόψεις που καταγράφτηκαν στην ηλεκτρονική φόρμα αξιολόγησης του προγράμματος επιμόρφωσης από τους συμμετέχοντες: "Το πρόγραμμα προσέγγισε μια πολλή σημαντική παράμετρο, αυτή των γονέων, η οποία δεν έχει θιγεί ποτέ τόσο αναλυτικά και εμπεριστατωμένα σε προηγούμενα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει για παιδιά με αναπηρία. Επίσης έλυσε απορίες για τον τρόπο σωστής προσέγγισης των γονέων παιδιών με αναπηρίες." "Πήραμε όχι μόνο γνώση αλλά και στάσεις απέναντι στους γονείς. Ήταν πολύ σημαντικό για μας τους ίδιους αλλά και για τους γονείς που υποστηρίζουμε σαν εθελοντές" "ήταν εξαιρετικό από την θεματολογία του άλλα και τους εκπαιδευτές οι οποίοι εκτός από την σημαντική και εξειδικευμένη κατάρτιση τους είχαν και εμπειρία πάνω στην θεματολογία. όλα ήταν υπέροχα!!!! "να δημιουργούνται δίκτυα συνεργασιών και υποστήριξης των συμμετεχόντων και μετά τη λήξη του προγράμματος"

Ευχαριστούμε την ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια κ. Άλτα Πανέρα τον καθηγητή Δρ Γιώργο Δαμασκηνίδη και την υπεύθυνη του προγράμματος ειδική παιδαγωγό, Δρ Ανδρομάχη Νάνου.

40 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page